Groep 3-4

 

wonen 

Met groep 3/4 hebben we in 1 atelier les een stad, toren en /of kasteel gebouwd. Met gekleurd en gedessineerd papier hebben we vormen geknipt en geplakt op een groot wit vel. Het resultaat hangt bij groep 3/4 in de hal.  
Project vriendschap

Groep 3 heeft in het atelier van De Weesboom schilderijen gemaakt van hun vriend in warme of koele kleuren.
Project onderwaterwereld

Groep 3-4 heeft in het atelier van het thema onderwaterwereld vaardigheden ontwikkeld om vanuit een homp klei een mooie vis te kleien. Met je handen de homp kneden en rollen in je handen tot een gladde bal en dan met je muis van je hand de bal plat maken op een kleiplakje vraagt om kracht en doorzettingsvermogen. Daarna konden de kinderen de vorm van de vis bepalen door er stukken klei af te snijden of aan te plakken. Ze moesten bedenken hoe hun vis eruit moest zien. Wat voor ogen, vinnen, staart en kieuwen en hoe moest de vis versierd worden. Daarvoor stonden 5 bakken met allerlei stempelmaterialen en structuurspulletjes klaar. Ze moesten hun fantasie gebruiken om hun vis een bijzondere vis in de zee te laten worden. Ook was het belangrijk je te laten inspireren door je klasgenootjes en elkaar ideeën aan de hand te doen! 
Als ze eerder klaar waren mochten ze nog een paar kleine visjes erbij kleien. De vissen werden gebakken op 1060 graden zodat ze daarna door de kinderen geverfd werden met verschillende kleuren parelmoerverf.

Op stukken karton werd met Amsterdammerverf een zee met waterplanten geschilderd. Dit karton diende als achtergrond om al die mooie vissen op te plakken en goed te presenteren. Deze prachtige vissen staan allemaal in de hal bij groep 3-4.

Er zijn geen items beschikbaar.

Nieuwsberichten van Groep 3-4

Er zijn geen items gevonden.

 

Laatste nieuws


Er zijn geen items beschikbaar.

Agenda

No events to display.

Uit het fotoboek


Eindvoorstelling Klassieke Muziek Groep 5 heeft vanmiddag de ukelele afgemaakt en het resultaat is een bijzonder orkest. De kinderen hebben voor meester Dick een liedje gezongen onder begeleiding van de elastieken snaren op hun ukelele!
11 9