Groep 1-2 B

PROJECT 1: reis mee

Van kosteloos materiaal gaan de kinderen in 2 lessen een voertuig maken. We hebben eerst gepraat over verschillende voertuigen en hoe je kunt reizen. Er worden voorbeelden bekeken en wat heb je nodig om een voertuig te maken. Van doosjes, doppen en ander kosteloos materiaal wordt een auto, brandweerauto, vliegtuig, veerboot, tractor of fantasievoertuig in elkaar gelijmd, beschilderd en gepimd. In de 2 e les wordt het helemaal afgemaakt met ramen, deuren, lampen, mensen en dieren. Het resultaat kan bewonderd worden op de tentoonstelling van 8 november!
Project bellen van klei

Groep 1-2 B heeft mooie bellen van klei gemaakt in het atelier van juf Ilse.
Project onderwaterwereld

Groep 1-2 heeft bij het onderwaterwereldthema in het atelier bij juf Ilse een grote vis gezaagd uit karton met een echte figuurzaag. De kinderen leerden te zagen vanuit een vierkante, ronde of driehoekige vorm. Leren met je ene hand te zagen en met je andere hand te sturen om zo een mooie vis uit te zagen was een hele sport!Daarna gingen de kinderen hun vis verven met Amsterdammer verf. Deze verf leent zich goed om te leren mengen. Met kleuren mengen op een palet met schoonmaakdoekje en water vergt handigheid en concentratie waar de kinderen vaardigheid in ontwikkelen.

Als laatste gedeelte van de opdracht mochten ze dieren en waterplanten tekenen door goed te kijken naar voorbeelden van illustratoren van prentenboeken.
Deze waanzinnige kunstwerken hangen door de hele school.Er zijn geen items beschikbaar.

Nieuwsberichten van Groep 1-2 B

Er zijn geen items gevonden.

 

Laatste nieuws


Er zijn geen items beschikbaar.

Agenda

No events to display.

Uit het fotoboek


Eindvoorstelling Klassieke Muziek Groep 5 heeft vanmiddag de ukelele afgemaakt en het resultaat is een bijzonder orkest. De kinderen hebben voor meester Dick een liedje gezongen onder begeleiding van de elastieken snaren op hun ukelele!
11 9