Groep 1-2 A

project 1: reis mee

Van kosteloos materiaal gaan de kinderen in 2 lessen een voertuig maken. We hebben eerst gepraat over verschillende voertuigen en hoe je kunt reizen. Er worden voorbeelden bekeken en wat heb je nodig om een voertuig te maken. Van doosjes, doppen en ander kosteloos materiaal wordt een auto, brandweerauto, vliegtuig, veerboot, tractor of fantasievoertuig in elkaar gelijmd, beschilderd en gepimd. In de 2 e les wordt het helemaal afgemaakt met ramen, deuren, lampen, mensen en dieren. Het resultaat kan bewonderd worden op de tentoonstelling van 8 november!
Experiment juffen en kleuters

Voor het eerst hebben de kleuterjuffen samen met juf Ilse een experiment gedaan in het atelier van de Weesboom. 
Deze les wordt gebruik als experiment en het is voor de eerste keer dat de kinderen èn de leerkrachten zo werken. 

Op de tafel ligt een heel groot en dik stuk karton waar de kinderen gezamenlijk en in overleg een plat bouwwerk op gaan maken.
De leerkrachten hebben geen sturende rol, zij zijn er alleen om de kinderen te ondersteunen.
*De sleutelvraag aan de kinderen is: “waar zou je willen zijn om heel fijn met je vrienden te kunnen zijn en te kunnen spelen?”
Door de inbreng van de kinderen ontstaat een idee, bijvoorbeeld de dierentuin, speelplein, speeltuin, boomhut…….
Aan de kinderen wordt uitgelegd hoe ze te werk kunnen gaan. Er wordt getoond welke spullen ze kunnen gebruiken; er staan bakken met verschillende soorten en dikten karton, stokjes, eierdozen, w.c- en keukenrollen, kleine medicijn doosjes en wat doppen klaar.
Er staan verschillende kleuren verf met kwasten klaar en er staat papier, scharen, stiften en kleurpotloden klaar.
* “Hoe zou je met deze spullen een boomhut of een speeltuin kunnen maken zoals jullie bedacht hebben?”
Ze mogen aan het werk om wat te pakken en te beschilderen. Als ze klaar zijn zeggen ze wat het is en waar het werkje op het grote karton geplakt mag worden. Dit doet hun leerkracht. De andere leerkracht loopt rond om te helpen met verf uitdelen, coachen en opruimen. Het is de bedoeling dat de kinderen achter elkaar doorwerken en elke keer iets nieuws pakken om het karton vol te krijgen met hun idee. Langzaam krijgt hun karton vorm en doordat de kinderen overleggen en samen kijken wordt hun idee verder uitgekristalliseerd of verandert het idee, want door het neerleggen ontstaan de echte vormen. Met het papier kunnen ze zichzelf of hun vriend tekenen en zij mogen ook op het karton geplakt worden. Uiteindelijk zien de kinderen de boomhut of de speeltuin ontstaan.

Project onderwaterwereld

Groep 1-2 heeft bij het onderwaterwereldthema in het atelier bij juf Ilse een grote vis gezaagd uit karton met een echte figuurzaag. De kinderen leerden te zagen vanuit een vierkante, ronde of driehoekige vorm. Leren met je ene hand te zagen en met je andere hand te sturen om zo een mooie vis uit te zagen was een hele sport!
Daarna gingen de kinderen hun vis verven met Amsterdammer verf.Deze verf leent zich goed om te leren mengen. Met kleuren mengen op een palet met schoonmaakdoekje en water vergt handigheid en concentratie waar de kinderen vaardigheid in ontwikkelen.

Als laatste gedeelte van de opdracht mochten ze dieren en waterplanten tekenen door goed te kijken naar voorbeelden van illustratoren van prentenboeken.
Deze waanzinnige kunstwerken hangen door de hele school.

  

Er zijn geen items beschikbaar.

Nieuwsberichten van Groep 1-2 A

Er zijn geen items gevonden.

 

Laatste nieuws


Er zijn geen items beschikbaar.

Agenda

No events to display.

Uit het fotoboek


Eindvoorstelling Klassieke Muziek Groep 5 heeft vanmiddag de ukelele afgemaakt en het resultaat is een bijzonder orkest. De kinderen hebben voor meester Dick een liedje gezongen onder begeleiding van de elastieken snaren op hun ukelele!
11 9